Sequera


SEQUERA: SITUACIÓ D’EXCEPCIONALITAT II

L’EQUIP VERD ACTUA !


En el nostre quefer diari l’aigua és un element imprescindible per mantenir el benestar dels animals i la bellesa del nostre zoo. A causa de la sequera, vam proposar-nos aportar mesures que ajudessin a un ús més sostenible de l’aigua sense hipotecar cap dels factors esmentats. Lamentablement, la meteorologia del nostre país no ha afavorit que aquest procés es fes d’una manera serena i tranquil·la, com ens hauria agradat. S’han complert els pitjors pronòstics, que anunciaven la imminent necessitat d’aplicar mesures extremadament més dures de les que tots voldríem.

Lamentablement l’entrada en excepcionalitat 2 i el risc de passar a situació d’emergència, fa que les administracions hagin prohibit el reg, la neteja viària i qualsevol ús recreatiu de l’aigua que no sigui domèstic. Alhora, la Direcció del Zoo està transmetent a tot el personal instruccions per regular tot ús que se’n faci i obligar-nos a tots plegats a reduir-ne substancialment el consum.

Som conscients que moltes de les mesures són de difícil compliment i que sap molt greu mantenir un llac una mica més brut del compte, deixar pansir la gespa, esforçar-se a escombrar una mica més, passar la mànega més a correcuita i un llarg etcètera. L’estalvi d’aigua ha de ser una constant, però davant de l’actual situació excepcional tenim el deure d’extremar les mesures.

Des de l’Equip Verd apel·lem a tots els membres a engrescar tothom per aconseguir la reducció del consum de l’aigua. Cadascú des de la seva responsabilitat, litre a litre, estem segurs que podrem obtenir resultats espectaculars i ser un bon exemple per a la resta de la societat.

Per descomptat, ens teniu al vostre costat per acompanyar-vos en tot el que calgui.

Gràcies per la vostra complicitat!

13 de febrer de 2008


Els coordinadors de l’Equip Verd
Grup “Observatori de l’Aigua de l’Equip Verd”