Documental "100% hecho de basura"

100% hecho de basura
(Waste=Food)
Sociedad 49 min. 2006 Canadá
D.: Rob Van Hattum.
Mientras la producción y el consumo crecen de forma exponencial, los recursos naturales han comenzado ya su cuenta atrás y la acumulación de
basura amenaza con convertir el planeta en una tierra desordenada y difícil de habitar. Frente a esto, el diseñador americano William McDonough
y el farmacéutico alemán Michael Braungart han encontrado un modelo de producción revolucionario consistente en que todos los productos
construidos por el hombre respeten el principio "basura igual a alimento". Cada producto, una vez desechado, debe convertirse en alimento para la
biosfera o ser reciclable para la elaboración de otros nuevos. Este documental les mostrará cómo conocidas empresas e incluso ciudades ya
experimentan con esta producción sostenible basada en la reutilización, un sistema de trabajo que puede convertirse también en una filosofía de
vida. No se pierdan este interesante documental que les revelará la eficacia de esta novedosa industria ecologista.


Videos tu.tv

Eriçons a la Vanguardia

  Una de les activitats estrella de l'Equip Verd és sense cap mena de dubte les expedicions nocturnes d'estudi de la colonia d'eriçons del zoo. Aquest cop podeu veure un video penjat a la Vanguardia digital. Volem felicitar al Josep Garcia i a tota la gent que ha gaudit el zoo de nit seguint aquests estimats animals.



 VEURE VIDEO

La Fàbrica del Sol

 Aquest nou equipament municipal és en si mateix un exemple de sostenibilitat i de responsabilitat en l'ús dels recursos, tant des del punt de vista arquitectònic com funcional. La rehabilitació de l'edifici ha integrat mesures i solucions ambientals, com ara l'aprofitament de l'aigua pluvial, una pèrgola per a colectors solars i plaques fotovoltaiques a més de ventilació natural, entre d'altres. L'edifici es presenta com un organisme viu, perfectament integrat en el seu entorn, que es retroalimenta a partir d'energies renovables, entre altres innovacions.
  A l'entrada el visitant troba un punt de recepció i informació i un primer punt de diàleg, mitjançant una presentació interactiva sobre el transport sostenible. L'espai polivalent i la terrassa completen un itinerari de visita pel nou equipament, el bar del qual es nodreix de productes de comerç just. Al terrat i a la façana hi trobem caixes niu per a Gralles, mallarengues i rat-penats.

 L'equipament es troba situat en un emplaçament amb un gran potencial per conèixer millor les fonts d'energies bàsiques dels últims 150 anys d'història. Una xemeneia i un pont grua del complex fabril recorden l'ús del carbó com a font d'energia molt contaminant en el passat. L'antic gasòmetre de la Catalana de Gas evoca encara avui aquesta energia de transició.